Ole (58) ny driver på HYGGA.

Publisert av Ole Birger Nordvik den 26.06.19. Oppdatert 31.08.22.
Tekst fra Hamar Arbeiderblad 26.06.2019.
Han har vært kjøkkensjef på Rica Olrud og drevet Det Olympiske Spiskammer Lillehammer. Nå skal Ole Th. Stendahl varte opp gjestene på Hygga.
Brøtningen gleder seg til å ta fatt på det han betegner som en «liten drøm».
-De ti siste årene før jeg blir pensjonist har jeg hatt lyst til å drive en liten plass. Jeg har tålmodig gått og ventet på muligheten. I februar/mars fikk jeg nyss i at det kanskje var en åpning her på Hygga, sier den ferske driveren til HA.
Bred erfaring
Stendahl er kokk og har stort sett jobbet som kjøkkensjef. Han tar med seg erfaring fra blant annet Breiseth Hotell, Rica Olrud, Marche Lillehammer, Hunderfossen Hotel, Thon Hotel Skeikampen og «Det Olympiske Spiskammer Lillehammer» når han nå tar fatt på Hygga-jobben.
Ole Th. Stendahl håper å åpne dørene på Hygga igjen i midten av juli.
-I tillegg er jeg bryggerimester på Lillehammer mikrobryggeri. Der brygger jeg øl én gang i måneden.
-Her på Hygga vil jeg satse på kvalitetsmat med lokale råvarer så langt det lar seg gjøre. Jeg er fra gard og har fått matfilosofien inn med morsmjølka. Jeg ville ikke satt pris på å kommet inn døra på en fjellkro og bli møtt av lufta av pommes frites. Jeg skal servere folk kjøttkaker, stekt flesk og gode hamburgere med skikkelig kjøtt. Også kommer man ikke unna pølser, da. Men det blir ordentlig potetbåter, forsikrer han.
Har det travelt, Ole Stendahl ser rundt seg på Hygga. Det er mye som skal gjøres. Også kjøkkenet må oppgraderes litt før han åpner dørene for hyttefolket

-Jeg har planer om å beise veggene her. Også skal taket males. Jeg kjøpte møblene etter at Marche ble nedlagt på Lillehammer. Det skal inn her.
-Jeg håper å få skjenke- og serveringsbevilling på plass snart, slik at vi kan åpne i midten av juli. Mer spesifikk tør jeg ikke være, sier Stendahl som har startet selskapet Nordre Ringsaker Restaurantdrift AS sammen med sine to døtre i anledning overtakelsen av Hygga.
Håper på varm velkomst
Den forrige driveren på Hygga, Tonje Irene Liljedal, fikk i mars 55 timer på å forlate Hygga. Hundrevis av hytteeiere protesterte mot behandlingen av Liljedal.
Stendahl sier han har registrert at det har vært turbulens rundt Hygga de siste årene, men tror hyttefolket vil ta imot ham med åpne armer.
Tore Lien Bjørnstad i Ljøsheim Eiendom AS er godt fornøyd med å ha fått på plass Ole Th. Stendahl som ny driver på Hygga.
-I hvert fall den eldre garde vil kjenne igjen navnet mitt. Så jeg tror dette blir bra, sier han.
Det er Ljøsheim Eiendom AS som eier Hygga. Selskapet eies av Ringsaker Almenning, Nes Almenning, Reidar Frydenlund og Ørnulf Austda