Den mest iøynefallende utendørsaktivteten på Ljøsheim vinterstid er å gå på ski i ferdigpreparerte og godt merkede løyper.
Ljøsheim er et snøsikkert område og har en lang og stabil vintersesong. Vi kan by på noen av landets absolutt beste løyper!
Det er et rikelig utvalg av varierte traseer med ulik lengde. Terrenget passer for alle aldre og ulike ferdigheter. Det er tilrettelagt både for tradisjonell klassisk skigåing og for skøyting for de som foretrekker det.

 
Løypenettet på Ljøsheim er koblet sammen med naboområdene i alle retninger. Sjusjøen, Natrudstilen og Birkebeinerløypa er en del av nærområdet. Løypene kjøres opp alle helger hele vinteren. I tillegg kjøres det ekstra i jule- og nyttårshelgen, i vinterferien og i påsken. I helgene før jul blir noen sspesielle tidligløyper kjørt opp dersom det er snø nok. For nærmere omtale av løypenett og status med hensyn til kjøring vises til Skisporet.

For de som ønsker å kjøre alpint, er løypene i Natrudstilen bare noen kilometer unna. Vil en reise litt lenger, er det topp muligheter både i Hafjell og Kvitfjell. Vinterstid er det også enkelte spesielle aktiviteter på Hygga, og det vises til Hygga´s egen hjemmeside.

En årlig begivenhet i regi av LOV som samler hyttefolket, både små og store, er påskeskirennet som går av stabelen påskeaften. Da samles man utenfor Hygga! Se egen omtale av Påskeskirennet!